Mentorama Institutt tilbyr lokale kursprogram for mellomledere

Bedriftsinternt eller i nettverk med andre bedrifter:
Modul 1: Personlighet & samspill: Kjenn og utnytt deg selv og ditt team bedre!
Modul 2: Selvledelse, mestring og organisering.
Modul 3: Kommunikasjon, ledelse og nettverk
2005-09-30 More...


Eksempel på et utviklingsprogram for små og mellomstore bedrifter

Etter 25 års erfaring med ledelse, omstilling og forbedring i organisasjoner er vår klare oppfatning at forbedring og utvikling fungerer og gir store og positive virkninger dersom det gjøres rett. Hvis ikke er det en bortkastet investering. Den beste prosessen jeg har kommet til kan du lese om her:

2005-06-02 Les mer...


Hvordan oppnå topp resultater gjennom teamarbeid og coaching?

Lag/team har vist seg å være svært effektive når komplekse avgjørelser skal tas, i saker med med høy grad av usikkerhet og når kreative løsninger er nødvendige.

Et eksempel på et gjennombrudd ved bruk av team er den prosessen som Toyota har brukt både for å introdusere nye modeller, i produksjonen og nå også på forhandlerplan. Toyota i Haugesund har fordoblet resultatet 3 år på rad siden 2001 og økt kundetilfredshet til 93% etter systematisk opplæring av alle ansatte i forbedringsverktøy, som Kaizen og organisering i små team.

2005-03-17 More...


De beste tar coaching!

COACHING

Det kan også bli ditt middel til å opprettholde topp ytelse og suksess.
Gir det resultater?
Forskning viser at coaching kan gi over 500% ROI -Return on Investment. Altså det du får igjen er 500% større enn de kostnader du har ved coachingprosessen.
Gevinster for lederne individuelt:
-Forbedre relasjoner til medarbeiderne, til direkte overordnede, teamarbeid, økt jobbtilfredshet
Klare gevinster på bedriftsnivå:
-Økt produktivitet, bedre kvalitet, bedre kundeservice

les mer ved å klikke i venstremeny over emnet.


Personalsjef til leie

Lei din egen personalsjef!

Mentorama ønsker å imøtekomme et behov hos mindre og mellomstore bedrifter som ikke har egen kompetanse på personalspørsmål. Du kan nå derfor leie din egen personalsjef i den tidsramme du trenger.
2005-02-04 Les mer...


Hva ser du etter hos en coach?

Du vil selvfølgelig at den coach du velger kan sin teknikk og følger visse etiske retningslinjer. Men vel så viktig er den erfaring som coach og som menneske din coach har. Som en symfonidirigent, kan også en coach sammenlignes med en Bordeaux.

2005-01-20 Les mer...


Kurs i teamutvikling & coaching

Kurset tar sikte på å gi en grundig innføring i teamutvikling og teamarbeid som drivkraft for organisering og i coaching som en av de viktigste metoder for selvutvikling og ledelsesutvikling i organisasjoner.
2005-01-19 Les mer...


FUSJONER OG KOMMUNESAMMENSLÅING

Historien viser at over 50% av alle fusjoner blir mislykkede. Hvordan unngå dette og dermed skape en suksessrik fusjon/sammenslutning. Mentorama har en prosedyre for å sikre at det beste i bedriftskulturen hos de fusjonerende parter blir tatt vare på og for å bevare/utvikle eller etablere entusiasme for fusjonen hos de ansatte. Ta kontakt for en uforpliktende samtale.
Les mer om fusjoner i toppmenyen over.


Bli med i Mentorama Forum!

Mentorama Forum er et unikt nettbibliotek med relevant og nyttig kunnskap om ledelse, organisasjon og personalutvikling. Forum er under utvikling og vil fungere som en abonnementsordning der du får tilgang i henhold til betalt årsabonnement. Du betaler et relativt beskjedent beløp som åpner opp systematisk og rik kunnskap samlet på ett sted om disse emnene. Tilgjengelig for bruk i bedriften gjennom et kodeord. Mentorama Forum vil bli utviklet i kontakt og etter ønsker fra medlemmene og vi setter igang når et tilstrekkelig antall medlemmer er tilknyttet. Ta kontakt idag for å vise din interesse! jan@mentorama.com


2005-01-18 Les mer...


Flere kurs: MØTELEDELSE/GRUPPEDYNAMIKK & KONFLIKTHÅNDTERING


2005-01-20 Les mer...


NYHET! Hvorfor må topplederne gå?

Hvorfor må topplederne gå?

Det innebærer stor risiko å ha en topplederstilling i dagens hurtigforandrende næringsliv. Den gjennomsnittlige tid som toppleder blir stadig kortere. Månedlig bringer media nyheter om nye avganger; nye avsporinger av strålende karrierer. Hva er det som skjer? Hvorfor må så mange toppledere gå? Hva kan vi lære av de som gikk? Hvilke tegn kan vi se etter som viser at en avsporing kan komme uten kursjustering?
2005-02-10 Les mer...


TEAMUTVIKLING

Ledelse er vanskelig både i store og små grupper. Det gjelder så vel daglig team/gruppeledelse som møteledelse. Hvor mange ledere kan med hånden på hjertet si at de jevnt over håndterer grupper og møter med et resultat de er fornøyd med?
Og dersom ikke lederne kan se ineffektiviteten, kan iallefall teammedlemmene eller møtedeltakerne det.
Derfor deler vi i teamsammenheng den tradisjonelle lederrollen i to:
En teamleder og en fasilitator
Les mer ved å klikke på emnet i venstre meny.


Ansett rett person og sikre at det forblir slik!.

I rekruttering er man mest opptatt av selve utvelgelsesprosessen og regner seg ferdig når valget er gjort. Men, det er da det begynner! Hvordan skal man sikre at det er rett person på rett plass man har fått og ikke bare rett person?

2005-02-14 Les mer...


Hvordan forbli vellykket?

UKENS SITAT

Ved hardt arbeid med det samme hele tiden, aldri miste viljen til å nå målet og aldri gi opp. Og ved aldri å akseptere at hva jeg gjorde i går var det siste, det beste jeg noensinne kan. Den dagen jeg dør som dirigent vil være den dagen jeg sier til min kone: "Det er det beste jeg klarer. Jeg kan ikke gjøre det bedre".
Sir Georg Solti
Kilde: Oversatt fra Jan R. Jonassen: Leadership: Sharing The Passion. For å kjøpe boken, klikk i meny til høyre


Påmelding til kurs

Her kan du lese mer om våre kurs, se vår kurskalender eller melde deg på et av våre kurs. Les mer...